"Досить багато твердих сирів - до речі, на жаль, навіть ті, які продаються в супермаркетах, - вони фальсифікуються. Є ряд виробників, які на цьому спеціалізуються", - зазначив експерт.
За його словами, найчастіше фальсифікат зустрічається в більш дорогих твердих сирах, представлених у роздрібній мережі. У той же час, за даними експерта, фальсифікат зустрічається і серед більш дешевих сортів - таких, як "Моцарелла".
При цьому він уточнив, що дорогий компонент цього продукту, молочний жир, недобросовісні виробники замінюють дешевшим, рослинним.
Нагадаємо, в 2018 році Україна імпортувала 220 тис. тонн пальмової олії, що майже на 50 тис. т більше, ніж в попередньому 2017 році.