ukenru
ekspert-rozpoviv-u-skilki-ukrayini-obiydetsya-natsionalizatsiya-privatbanku

Експерт розповів, у скількі Україні обійдеться націоналізація "Приватбанку"

 • 7334 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Націоналізація "Приватбанку" коштуватиме близько 5% ВВП - 116 млрд грн. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Павло Кухта, передає УНН.

"Треба розуміти, що все те фінансування "Приватбанку" та інші ці рекапіталізації банківської системи, підтримка фонду гарантування вкладів – це так звані квазіфіскальні видатки. Тобто це не видатки бюджету коштом доходів, це не видатки бюджету, закладені в його дефіцит. Це окремо випускаються облігації, беремо в борг, в даному випадку в Нацбанку, тобто фактично монетизуємо поступово, не відразу. Це окремі позабюджетні видатки", - пояснив він.

П.Кухта додав: "Це буде коштувати близько 5% ВВП - 116 млрд грн. Це фактично кладеться де-факто боргом нашому ж Національному банку. Це виллється або в дещо трохи вищу інфляцію, але не відразу – це не поштовх, а певний розтягнутий у часі процес, або якщо Нацбанк буде компенсувати, намагатися щоб все ж таки інфляція не була вища, він буде вести більш жорстку монетарну політику".

Нагадаємо, НБУ зареєстрував статут ПриватБанку

Українські Національні Новини

Політика