ekspert-rozpoviv-pro-skhemi-falsifikatsiyi-produktiv-kharchuvannya

Експерт розповів про схеми фальсифікації продуктів харчування

 • 8626 переглядiв

За словами у населення сьогодні катастрофічно падають прибутки, що також сприяє появі фальсифікату.

“Наприклад, у 2014-2015 рік була заборона на перевірку бізнесу. Плюс реорганізація служб, вона (Держпродспоживслужба — ред..) по факту існувала на папері, але не працювала. І ще один момент, це те що у населення катастрофічно падають прибутки, і споживачі по-максимуму намагаються економити та не думають про наслідки. Просто з людьми ніхто не працює і ніхто не проводить з ними роз’яснюючи роботу”, — зауважив Максим Несміянов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Держпродспоживслужби зробили непрацюючого “мегамонстра”

Експерт наголосив, що фальсифікатори, знаючи про відсутність контролю на ринку продуктів харчування, розробили цілі схеми реалізації неякісних продуктів.

“Фальсифікатори, в свою чергу, розробили схему, бо знають що немає ніякого контролю. Вони створюють "фірми-однодневки". Випускають 200-300 тис. пачок масла, наприклад, закидають це масло у великі національні супермаркети під акційною пропозицією. І наприклад, ви цим маслом отруїлися і ви пишете скаргу у Держпродспоживслужбу, а ця служба виходить на перевірку, а по факту, за цією адресою нікого немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держпродспоживслужба у м. Києві заяву про перевірки ПАТ „Київхліб“ передала самій компанії 

Або ще наприклад, штрафують підприємство, а воно просто на якогось волоцюгу зареєстроване. Все доходить до суду, і виходить, що підприємство окрім пару тисяч статутного капіталу нічого не має і оштрафувати нікого не можна. І той споживач, який звертається абсолютно нічого не доведе. Нікому це просто не цікаво, і ніхто ці промислові об’єкти не перевіряє. Зараз такі смутні часи, що всім все одно на споживачів”, — розповів М.Несміянов.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, Держпродспоживслужба протягом 2016 року призупинила діяльність лише двох недобросовісних операторів ринку.

Також нагадаємо, за словами народного депутат С.Тригубенка, причина збільшення харчових отруєнь полягає у відсутності державного контролю за якістю продуктів харчування

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Роздрібний продаж бензину в Києві у січні знизився на 16,3%

     • 9942 переглядiв