ukenru
ekspert-otsiniv-diyevist-sanktsiy-sbu-schodo-prorosiyskogo-biznesu

Експерт оцінив дієвість санкцій СБУ щодо проросійського бізнесу

 • 18223 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Економічні санкції щодо проросійського бізнесу працюють, але для досягнення більшого ефекту Україна повинна заміщувати товари виробництва тих компаній, що потрапляють до санкційного списку. Таку думку у коментарі УНН висловив політичний аналітик Олександр Кочетков.

За його словами, антиросійські економічні санкції, які ініціює Служба безпеки України, - це однин із інструментів задля очищення економічного простору України від впливу російського капіталу, як державного, так і приватного.

Разом з тим, Кочетков зазначив, що деяким підсанкційним компаніям вдається знаходити шляхи подальшого ведення бізнесу в Україні.

"Наведу конкретний приклад. Були введені санкції щодо компанії "Яндекс", але росіяни перереєструвалися на інші фірми і розповсюджують інформацію через них.

Однак, деякі проросійські фірми таки не витримали удару, пішли з України, бо їм тут стало некомфортно. А деякі знаходять шляхи і маскуються. Якщо ми хочемо відгородитися від цього впливу, то потрібна цілеспрямована компанія щодо очищення економічного простору України від фірм, які співпрацюють із країною-агресором. І потрібні відповідні замінники", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снекові компанії депутата Рибалки торгують с Росією

Кочетков наголосив, що "по факту, санкції СБУ мають позитив", але потрібно заміщувати товари виробництва тих компаній, що потрапляють до санкційного списку.

"Не можна вилікуватися однією пігулкою. За санкціями СБУ мають послідувати ще кроки, і тоді це буде ефективно. Потрібно створити програму, яка б заміщувала продукцію заборонених компаній", - додав він, коментуючи наміри СБУ, зокрема, ввести санкції щодо снекового бізнесу нардепа Рибалки.

Нагадаємо, у СБУ повідомили, що планують ініціювати санкції проти компаній з групи S.Group. Посадові особи вказаної корпорації підозрюються у фінансуванні тероризму.

Додамо, що S.Group належить родині нардепа від "Радикальної партії" Сергію Рибалці. Раніше ЗМІ публікували докази продажу депутатських снеків в окупованому Криму та Донецьку. 

Українські Національні Новини

Політика