“На сьогодні курятина залишається найдешевшим видом м’яса в Україні порівняно зі свининою та яловичиною. У найближчій перспективі курятина залишиться найдоступнішим видом м’яса.
Більше того, через значно нижчу ціну, у порівнянні із свининою та яловичиною, курятина є найбільш вживаним м’ясо в Україні. Це — один із найулюбленіших соціальних продуктів харчування українців, зокрема через доступнішу ціну”, — сказав він.
Доступність курятини пов’язана з тим, що вона виробляється значно більшими масштабами, аніж свинина чи яловичина, пояснив експерт.
“Це — основна причина помірного зростання цін на курятину, у порівнянні із іншими видами м’яса”, — вважає Шарков.
Експерт також спрогнозував подорожчання усіх без виключення видів м’яса в Україні.
“М’ясо дорожчатиме, адже в Україні, як і в усьому світі, тенденцію до подорожчання мають усі без виключення продукти харчування. Але темпи зростання цін на курятину будуть незначні, у порівнянні із тою ж свининою та яловичиною”, — резюмував він.
Як повідомляв УНН, найбільший український виробник курятини “МХП” цього року запустить другу лінію виробництва на Вінницькій птахофабриці, збільшивши до 2020 року обсяг продукції до 1 млн тонн/рік.