ekskerivnika-antonova-suditimut-cherez-znischennya-mriyi

Екскерівника "Антонова" судитимуть через знищення "Мрії" - Офіс Генпрокурора

 • 752235 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора «Антонов» за фактом службової недбалості, яка призвела до знищення армією рф українського літака АН-225 «Мрія». Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

Цитата

«Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора ДП «Антонов» за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що екскерівник держпідприємства неналежно виконував свої службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, через неналежне виковування обов’язків екскерівника аеродрому транспортний літак АН-225 «Мрія» до початку повномасштабного військового вторгнення рф не було транспортовано з небезпечної зони у смт. Гостомель Київської області.

В результаті обстрілів військовослужбовцями держави-агресора і знищення літака державі завдано майже 8,5 млрд грн збитків, зазначили в Офісі Генрокурора.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Нагадаємо

У березні Служба безпеки України поінформувала, що повідомила про підозру екскерівникам ДП "Антонов", чиї дії призвели до знищення літака АН-225 «Мрія».

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі