ukenru
eks-prezident-parye-agramunt-viyshov-z-asambleyi

Екс-президент ПАРЄ Аграмунт вийшов з Асамблеї

 • 9501 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Колишній президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт залишив організацію після запровадження санкцій проти нього. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв, передає УНН.

"Колишній проросійський президент ПАРЄ Педро Аграмонт взагалі вийшов з ПАРЄ після запровадження проти нього десятирічних санкцій за суттєві порушення Кодексу поведінки. Мінус один", - повідомив він.

Як повідомляв УНН, провину чотирьох з п’яти діючих членів Парламентської асамблеї Ради Європи, що підозрюються в корупційних діях, було визнано в ПАРЄ.

Регламентний комітет ПАРЄ визнав (винним - ред.) Педро Аграмунта (Іспанія), Хорді Шуклу (Іспанія), Цезара Преда (Румунія) і Саіме Сеідову (Азербайджан) в серйозному порушенні кодексу поведінки.

Нагадаємо, Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило низку невідкладних заходів через корупційний скандал.

Бюро вирішило запросити нинішніх та колишніх членів Асамблеї, чия поведінка була визнана групою із розслідування неетичною або такою, що порушувала кодекс поведінки Асамблеї, або які відмовилися співпрацювати з органом розслідування, щоб негайно припинити їхню діяльність у межах Асамблеї.

Українські Національні Новини

Новини Світу