ukenru
eks-premyer-malayziyi-pidozryuyetsya-v-nesplati-podatkiv-na-sumu-367-mln-dol

Екс-прем'єр Малайзії підозрюється в несплаті податків на суму 367 млн дол.

 • 5318 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Екс-прем'єр Малайзії Наджиб Разак підозрюється в несплаті податків на загальну суму 1,5 млрд рінггіт (367,9 млн дол.). Про це повідомляє УНН з посиланням на видання Age.

Минулого тижня податкові органи направили йому лист з вимогою негайно відзвітувати про додаткові доходи за період з 2011 по 2017 роки.

За даними видання, Наджиб Разак сплатив частину податків за даний період на основі доходів, які є у відкритому доступі. Однак за інформацією податкових органів, екс-прем'єр не декларував близько 4 млрд рінггіт (майже 1 млрд дол.), В тому числі "фінансову допомогу", яку він отримував від королівської сім'ї Саудівської Аравії.

Нагадаємо, партія Наджиба Разака в травні 2018 року програла парламентські вибори. Після відставки з поста прем'єра щодо нього було порушено кримінальні справи за фактами розкрадання, отримання хабарів, відмивання грошей, зловживання службовим становищем. Правоохоронні органи вважають, що колишній глава уряду викрав не менше 680 млн дол.

Нагадаємо, розслідування мільярдних розкрадань в державному інвестиційному фонді Малайзії 1MDB було завершено у 2018 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу