ukenru
eks-likvidatoru-odeskoyi-tets-povidomili-pro-pidozru-za-roztratu-28-mln-grn

Екс-ліквідатору "Одеської ТЕЦ" повідомили про підозру за розтрату 28 млн грн

 • 6901 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Національне антикорупційне бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомило про підозру колишньому арбітражному керуючому ПАТ "Одеська ТЕЦ" за розтрату коштів підприємства у сумі 28 млн грн. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ, передає УНН.

Як розповіли у прес-службі НАБУ, підозрюваний, призначений в грудні 2015 року керуючим санації ПАТ "Одеська ТЕЦ", навесні 2016 року в порушення вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір між ПАТ "Одеська ТЕЦ" та комерційною компанією про постачання природного газу.

"Детективи НАБУ встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором в розмірі 28 млн грн від ПАТ "Одеська ТЕЦ" отримала", - пояснили у Бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розтрата на ремонті доріг: на Київщині розслідують нестачу майже 800 тиc. грн

Колишньому ліквідатору попередньо повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У НАБУ також нагадали, що банкрутство ПАТ "Одеська ТЕЦ" розпочато у 2001 році. В грудні 2015 року на підприємстві введено процедуру санації та призначено арбітражного керуючого, який, як встановило слідство, і здійснив розтрату 28 млн грн підприємства. Ця ж особа рішенням Господарського суду Одеської області в грудні 2016 року призначена ліквідатором ПАТ "Одеська ТЕЦ".

Як повідомляв УНН, екс-співробітнику СБУ повідомили про підозру за хабар у 50 тис. доларів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП