ukenru
eks-berkutivtsyu-povidomili-pro-pidozru-v-pobitti-aktivistiv-avtomaydanu

Екс-беркутівцю повідомили про підозру в побитті активістів "Автомайдану"

 • 6838 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Колишньому співробітнику столичного спецпідрозділу міліції “Беркут” повідомили про підозру в незаконному затриманні та побитті 18 активістів “Автомайдану” під час Революції Гідності. Про це УНН повідомили в прес-службі ГПУ.

Так, екс-співробітника «Беркуту» тривалий час розшукували за перевищення влади та незаконне затримання за попередньою змовою з іншими працівниками «Беркуту» 18 активістів громадського руху «Автомайдан» в ніч з 22.01.2014 на 23.01.2014 на вулицях Щорса та Грушевського у Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням 11 автомобілів.

Затриманому також інкримінується службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Колишньому беркутівцю оголошено підозру за ч.2 ст.28, ч.3 ст.365, ч.1 ст.366, ч.2 ст.384 КК України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП