ukenru
ekotsid-na-kiyivschini-viyavleno-masshtabne-zakhoronennya-nebezpechnikh-vidkhodiv

"Екоцид" на Київщині: виявлено масштабне захоронення небезпечних відходів

 • 17866 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Державна екологічна інспекція розрахувала 31,2 мільйона гривень збитків під час позапланової перевірки КП "Згурівський комбінат комунальних підприємств". Про це повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата:

"Держекоінспекція розрахувала 31,2 мільйона гривень збитків під час позапланової перевірки КП "Згурівський комбінат комунальних підприємств", - написав Мальований.

Деталі

За його словами, на території цього суб'єкта господарювання ДЕІ було зафіксовано:

• захоронення небезпечних відходів, в тому числі - медичних і будівельних без відповідної ліцензії;

• захоронення неперероблених побутових відходів, що заборонено законом України "Про відходи";

• відсутність висновку з оцінки впливу на довкілля та дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря;

• незабезпечення захисту земель від засмічення та забруднення.

"Матеріали перевірки передані до Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області, а за фактами порушень вже відкрите кримінальне провадження, зокрема, і за статтею "Екоцид", - зазначив Мальований.

Окрім того, він наголосив, що ДЕІ наполягатиме на тому, щоб надання послуг з видалення і захоронення відходів, яке здійснюється КП "Згурівський комбінат комунальних підприємств", було зупинено.

"Для цього інспекція вже направила позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду. Тримаю цю справу на контролі, тож у разі появи нових даних обов'язково інформуватиму", - додав Мальований.

Доповнення

Правоохоронці викрили комерційну структуру, яка замість утилізації небезпечних медичних відходів, у тому числі, пов'язаних з COVID-19, з медзакладів у спеціально відведених місцях, вивозила їх у звичайні складські приміщення у Миколаївській та Київській областях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП