ekonomisty-vvazhaiut-shcho-leiborystska-partiia-u-velykii-brytanii-ne-zdatna-pryskoryty-rist-vvp-bloomberg

Економісти вважають, що лейбористська партія у Великій Британії не здатна прискорити ріст ВВП – Bloomberg

 • 11302 переглядiв

Економісти висловлюють скептицизм щодо здатності лейбористського уряду суттєво покращити довгострокові перспективи економічного зростання Великої Британії, незважаючи на політичні зусилля.

Британські економісти висловлюють скептицизм щодо здатності лейбористського уряду під керівництвом Кіра Стармера забезпечити швидке економічне зростання економіки.

Пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Згідно з опитуванням Bloomberg 56 аналітиків, економіка Великої Британії зросте на 0,8% у 2024 році та на 1,3% у 2025 році, що лише на 0,1 відсоткових пункти вище попередніх прогнозів. За словами аналітиків, лейбористи малоймовірно піднімуть довгострокові перспективи британської економіки, навіть з урахуванням більш помірної фіскальної політики нового канцлера Рейчел Рівз.

Опитування підкреслює великі виклики для нового уряду, який намагається відновити економічний ріст країни. Стармер оголосив про політичний наступ, що має на меті стимулювати економіку, що є критичним для фінансування лейбористських обіцянок покращити державні послуги, включаючи школи, лікарні та транспорт. На минулому тижні лейбористи анонсували зміни у системі планування та створення Фонду національного добробуту, що має на меті сприяти будівництву та залученню інвестицій. Уряд також сподівається, що тісніші зв'язки з Європейським Союзом та політична стабільність збільшать довіру бізнесу до інвестицій.

За відсутності дива зростання, подібного до того, на яке націлений уряд, консолідація бюджету може виявитися складним завданням. Хоча потенційні реформи, безумовно, можуть підтримати середньострокове економічне зростання, наша оцінка темпів зростання в 1,5% на рік залишається незмінною на даному етапі

- сказав Денніс Шен, старший директор Scope Ratings.

Опитування економістів показало, що лише один з дев'яти вважає, що зростання економіки покращиться після переконливої перемоги лейбористів на виборах 4 липня. Більшість респондентів, вісім з одинадцяти, очікують більш м'яку фіскальну політику, ніж пропонується в маніфесті партії. Хоча аналітики залишаються скептичними щодо здатності лейбористів змінити довгострокові перспективи економічного зростання, поточне економічне відновлення може покращити їхній бюджетний план більше, ніж передбачалося.

Нещодавні дані показують, що економіка Британії зросла на 0,4% у травні, що вдвічі перевищує очікувані темпи. Це зберігає Велику Британію на шляху до значного зростання у другому кварталі, наслідуючи зростання ВВП на 0,7% у першому кварталі.Головний економіст Deutsche Bank у Великій Британії, Санджай Раджа, вважає, що економічне відновлення, ймовірно, буде кращим, ніж прогнозувало Управління бюджетної відповідальності у своїх останніх оцінках в березні. Проте, він застерігає про потенційне погіршення фіскальної ситуації, незважаючи на сильні показники зростання.

Нещодавні дані та припущення щодо кондиціонування ринку, ймовірно, підірвуть раніше заявлений фіскальний запас весняного бюджету. З огляду на те, що інфляція перевищує прогнози фіскального нагляду, очікування ринкових ставок залишаються значно вищими за ті, що використовуються у весняному бюджеті

- сказав він.

Нагадаємо

Після переконливої перемоги Лейбористської партії на виборах прем'єр-міністром Сполученого Королівства офіційно став Кір Стармер, міністром оборони - Джон Хілі, а міністром закордонних справ - Девід Ламмі, які раніше відвідали Київ, щоб запевнити у своїй незмінній підтримці України.

Популярні

Новини по темі

"Шахед" зафіксовано на півночі Київщини - Повітряні сили

 • 26938 переглядiв

У Харкові повідомили про чутні вибухи

 • 29077 переглядiв

Війська рф вранці вдарили по ринку у Херсоні

 • 24699 переглядiв