ukenru
eka-mozhe-otrimati-bilshe-mozhlivostey-i-groshey-u-radi-pidtrimali-zakonoproekt

ЕКА може отримати більше можливостей і грошей: у Раді підтримали законопроект

 • 11189 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу з пропозиціями комітету щодо врахування запропонованих уточнень при підготовці до другого читання законопроект 3793 щодо забезпечення ефективного функціонування експортно-кредитного агентства (ЕКА). Відповідне рішення підтримали 237 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Деталі

Згідно пояснювальної записки, законопроектом пропонується вирішити низку питань, зокрема додатково розширити можливість ЕКА здійснювати страхування та перестрахування експортного факторингу.

Зазначається, що існуюча редакція Закону "Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту" передбачає, що ініціатором передачі функцій іншим установам є лише наглядова рада. Право ініціювати передачу функцій у правління відсутнє.

"Таким чином наглядова рада напряму втручається у операційну діяльність ЕКА. Законопроектом передбачено передати право ініціативи до правління ЕКА, але залишити обов’язкове погодження наглядовою радою", - зазначають автори законопроекту.

Передбачається збільшення розміру початкового статутного капіталу ЕКА до не менш як 2 мільярди гривень, що формується за рахунок коштів державного бюджету.

Що було раніше

У середу народні депутати розглянули та вже вдруге направили до комітету для підготовки на повторне перше читання законопроект щодо вдосконалення діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Українські Національні Новини

Політика