ukenru
dzhonson-sogodni-pogovorit-iz-baydenom-ta-inshimi-svitovimi-liderami-pro-ukrayinu

Джонсон сьогодні поговорить із Байденом та іншими світовими лідерами про Україну

 • 155456 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон проведе переговори з президентом США Джо Байденом та іншими світовими лідерами у вівторок, щоб обговорити посилення санкцій проти росії та подальшу підтримку України. Про це у вівторок повідомив речник Джонсона, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

До переговорів, як повідомляється, мають приєднатися лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Румунії, Японії, НАТО та Європейської комісії.

Раніше високопосадовець зі сфери національної безпеки передав Джонсону та його міністрам оновлену інформацію щодо оцінки Великою Британією ситуації в Україні, сказав прессекретар.

«Наступною фазою війни, ймовірно, буде конфлікт на виснаження, який може тривати кілька місяців. росія прагнутиме використовувати свою перевагу в чисельності військ, але Україна вже показала, що це навряд чи буде вирішальним саме собою», — сказав він.

«Були деякі ознаки того, що росія не винесла уроків із попередніх невдач на півночі України, і були свідчення того, що війська вводилися в бій частинами», - додав він.

Нагадаємо

Напередодні ЗМІ повідомили, що Сполучені Штати скликають переговори у вівторок із главами 7-х держав через новий наступ росії на Україну.

Президент Володимир Зеленський 18 квітня увечері у відеозверненні заявив, що "зараз вже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". І що дуже значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу.

Українські Національні Новини

Політика