ukenru
dzhoan-rouling-zalyakuyut-zakhisniki-prav-transgenderiv-voni-zlili-yiyi-adresu-v-internet

Джоан Роулінг залякують захисники прав трансгендерів: вони злили її адресу в інтернет

 • 21844 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Троє захисників прав трансгендерних людей сфотографувалися на тлі будинку авторки серії книг про "Гаррі Поттера"  Джоан Роулінг та виставили знімки з її адресою в інтернет. Про це британська письменниця написала у своєму Twitter, передає УНН.

Деталі

"У п'ятницю адресу моєї сім'ї опублікувало у Twitter троє активістів, які сфотографувалися біля нашого будинку. Вони спеціально стали так, щоб нашу адресу було видно", — зазначила письменниця.

Роулінг закликала користувачів, які зробили репост твіту із фотографіями, видалити його. Також вона заявила, що активісти зробили це, щоб залякати її і "змусити перестати захищати права біологічних жінок".

"Я вже отримала стільки погроз розправи, що могла б обклеїти ними весь будинок, але я все одно не припинила висловлюватися на цю тему. Можливо, найкращий спосіб довести, що ваш рух не загрожує жінкам, — це припинити залякувати, погрожувати та переслідувати нас”, — написала Джоан.

Нагадаємо

Влітку 2020 року Роулінг висміяла авторську колонку із заголовком "Думка: після COVID-19 потрібно створити справедливіший світ для людей, які мають менструацію". Джоан пожартувала, що авторка забула слово "жінка". Після цього письменницю звинуватили у трансфобії.

Зокрема, висловлювання Роулінг засудили актори Деніел Редкліфф та Емма Вотсон, які зіграли головних героїв у серії фільмів про "Гаррі Поттера".

Last Friday, my family’s address was posted on Twitter by three activist actors who took pictures of themselves in front of our house, carefully positioning themselves to ensure that our address was visible. 1/8

— J.K. Rowling (@jk_rowling) November 22, 2021

Додамо

Стрімінговий сервіс HBO Max 1 січня 2022 року планує випустити спецепізод, присвячений 20-річчю виходу фільму "Гаррі Поттер і філософський камінь".

Новий проект називається "Повернення до Хогвартсу". У ньому з'являться актори Деніел Редкліфф, Руперт Грінт та Емма Вотсон, а також режисер Кріс Коламбус. До них приєднаються й інші учасники фільму, зокрема Хелена Бонем Картер, Рейф Файнс, Том Фелтон та багато інших.

Роулінг на зйомки не запросили, її покажуть лише в архівних кадрах. Письменниця ситуацію не прокоментувала. ЗМІ вважають, що це через скандал із трансофобією.

Українські Національні Новини

Новини Світу