dzho-baiden-oholosyv-pro-vykhid-z-prezydentskykh-perehoniv-u-ssha

Джо Байден оголосив про вихід з президентських перегонів

 • 15660 переглядiв

Президент США Джо Байден заявив про припинення своєї участі у передвиборчій кампанії. Це несподіване рішення може суттєво вплинути на політичну ситуацію в країні напередодні майбутніх виборів.

Президент США Джо Байден оголосив, що виходить з передвиборчих перегонів. Лідер Білого дому няв свою кандидатуру з виборів президента США. Про це УНН пише з посиланням на заяву Байдена у соцмережах.

Деталі

Для мене було найбільшою честю в моєму житті служити вам як президент. І хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни для мене краще відійти в сторону і зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як президента на залишок мого терміну

- йдеться в заяві Байдена. 

Він також повідомив, що звернеться до громадян Сполучених Штатів пізніше цього тижня з більш детальною інформацією про своє рішення.

У підсумку Байден також подякував "всім хто працював на його перевибори". Водночас президент не оголосив, хто, на його думку, має стати кандидатом на виборах президента США у 2024 році.

Дозвольте мені подякувати всім тим, хто так наполегливо працював на моє переобрання. Я хочу подякувати віце-президенту Камалу Харріс за те, що весь цей час була неймовірним партнером у роботі

— написав Байден.

Нагадаємо

У Politico з'ясували, що союзники віцепрезидента США Камали Гарріс почали звертатися до донорів-демократів із проханням надати їй фінансову підтримку, якщо президент Джо Байден вийде з перегонів. 

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові прощаються з мовознавицею Іриною Фаріон

     • 16044 переглядiв