dvokh-viyskovikh-viznali-vinnimi-za-nezakonni-doplati-biytsyam

Двох військових визнали винними за незаконні доплати бійцям

 • 319437 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Суд визнав винними двох заступників командира роти з морально-психологічного забезпечення однієї з військових частин Рівненщини. Посадовці незаконно призначали бойові доплати. Про це повідомляє УНН із посиланням на Державне Бюро Розслідувань.

Деталі

Встановлено, що протягом пів року чиновники протиправно оформлювали доплати по 30 тис. грн підлеглим, які не мали на це права згідно із законом. Зокрема, задокументовано виплати 29 бійцям, які порушували військову дисципліну.

В ДБР зазначили, що заступники командира роти не ініціювали перед керівництвом виключення їх із списків на премії, хоча мали повну інформацію про наявні правопорушення.

Таким чином, держава втратила 1 млн 200 тис. грн. За час розслідування фігуранти відшкодували цю суму в повному обсязі.

Враховуючи це Дубенський міськрайонний суд Рівненської області визнав чоловіків винними у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 425 КК України) та присудив обвинуваченим по 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привласнили майже 5 млн грн "бойових" виплат: про підозру повідомили командиру військової частини на Донеччині та 4 підлеглим

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв ворожої атаки на Білопілля зросла до трьох

     • 466311 переглядiв

    Генсек НАТО відреагував на вихід росії з "зернової угоди"

     • 385660 переглядiв