dvi-batareyi-patriot-tse-duzhe-malo-ukrayini-potribno-bilshe-sistem-ppo-vid-partneriv-ignat

Дві батареї Patriot – це дуже мало. Україні потрібно більше систем ППО від партнерів - Ігнат

 • 103273 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Україна потребує більше таких систем ППО як Patriot, SAMP/T, IRIS-T та NASAMS для захисту країни та ті об’єктів, які ворог намагатиметься знищити. Про це на брифінгу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми отримали від Заходу фактично все ППО, що нам обіцяли. Це одне з найкращих ППО в світі. Але слово «усе» тут треба розділити – на номенклатуру отримання і на кількість. Безумовно, дві батареї Patriot – це дуже мало для України. Patriot – це той комплекс, який дозволяє збивати балістичні ракети і «кинджали», що вже довів - вперше в світовій історії. Україна потребує більше таких систем, поряд з Patriot потрібні SAMP/T, IRIS-T та NASAMS в достатній кількості», – пояснив він.

Деталі

Юрій Ігнат наголосив, що увагу треба сконцентрувати не лише на цих комплексах, а і для більше дешевих систем ППО, якими оснащуються сухопутні війська. Зокрема для знищення «шахедів» потрібен британський зенітно-ракетний комплекс Terrahawk Paladin. Він нагадав, що поставлена Німеччиною установка Gepard довела, що можна ефективно знищувати «шахеди» та ракети, які росія запускає по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутність масштабних обстрілів означає, що росія накопичує ракети для атак української критичної інфраструктури - Ігнат

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Відсьогодні в Україні заборонені гучні феєрверки

     • 87841 переглядiв

    Суд завтра планує обрати запобіжний захід нардепу Ніколаєнку

     • 88359 переглядiв

    путін з офіційним візитом відвідає Казахстан

     • 87504 переглядiв

    Суд відправив Дубінського під цілодобовий домашній арешт

     • 83308 переглядiв