ukenru
dva-aeroporti-stambula-prizupinyat-robotu-na-pivdobi

Два аеропорти Стамбула призупинять роботу на півдоби

 • 8897 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. У зв'язку з переведенням рейсів з аеропорта Ататюрк в новий Стамбульський аеропорт усі термінали будуть закриті, а рейси не будуть здійснюватися протягом 12 годин. Про це повідомляє УНН з посиланням на Anadolu.

Згідно з інформацією видання, 5 квітня о 3:00 почнеться переїзд зі старого в новий аеропорт Стамбула.

Щоб все пройшло вчасно, 6 квітня з 2:00 до 14:00 аеропорт Ататюрка і Стамбульський аеропорт буде закрито, а рейси не будуть здійснюватися.

"Невдовзі відбудеться найбільший переїзд за всю історію авіації. Загальна площа перевезеного нами обладнання займає 33 футбольних поля. Після великого переїзду, за яким спостерігатиме весь світ, настане новий ранок. І в цей новий для турецької авіації ранок всі рейси будуть здійснюватися зі Стамбульського аеропорту", - заявив голова правління і виконавчого комітету Turkish Airlines Ількер Айджі.

Відзначимо, останнім пасажирським рейсом з аеропорту Ататюрка, який у межах міжнародної авіації став стартовим майданчиком для Туреччини і авіакомпанії Turkish Airlines, стане рейс у Сінгапур.

По завершенні переїзду робота Стамбульського аеропорту розпочнеться 6 квітня в 14:00.

Першим рейсом після переїзду стане рейс зі Стамбульського аеропорту в міжнародний аеропорт Есенбога в Анкарі. Кількість рейсів, виконуваних з Стамбульського аеропорту, буде збільшуватися поетапно.

Додамо, що протягом 5-6 квітня у Стамбульський аеропорт з аеропорту Ататюрка перевезуть обладнання вагою приблизно в 47 тисяч 300 тонн. Від тягачів літаків, які важать по 44 тонни кожен, до дрібних предметів - понад 10 тисяч одиниць обладнання перемістять 5 тисячами вантажівок. Ці машини проїдуть 400 тисяч кілометрів - це як 10 поїздок навколо планети Земля. В операції будуть задіяні понад 1 800 людей.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що Китай планує побудувати перший регулярний аеропорт в Антарктиді.

Українські Національні Новини

Новини Світу