dumayu-mi-silno-perebilshuyemo-bayden-vislovivsya-pro-silu-rosiysko-kitayskogo-alyansu

"Думаю, ми сильно перебільшуємо": Байден висловився про силу російсько-китайського альянсу

 • 406047 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Президент США Джо Байден, говорячи про російсько-китайський альянс, заявив у п'ятницю, що не сприймає Китай та росію легковажно, але думає, що "ми сильно перебільшуємо", пише УНН.

Цитата

"Послухайте, я не сприймаю Китай легковажно. Я не сприймаю росію легковажно. Але я думаю, що ми сильно перебільшуємо. Я чув - останні три місяці я чув про те, що "Китай збирається надати росії значну кількість озброєнь, і вони збираються..." - ви всі говорили про це. Ще ні. Не означає, що не будуть, але поки що ні.

І якщо щось і сталося, то Захід згуртувався значно більше. Як щодо Quad? Як щодо Японії, США та Південної Кореї? Як щодо того, що ми зробили з точки зору AUKUS? (...) Я не ставлюся легковажно до того, що роблять... Китай і росія. І це може стати значно гіршим. Але давайте поглянемо на це у перспективі: ми об'єднуємося у коаліції. Ми. Ми, США та Канада", - заявив Байден на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Доповнення

Наприкінці лютого Пекін оприлюднив свою "позицію щодо політичного врегулювання української кризи", план із 12 пунктів, у якому пропонується "поважати суверенітет усіх країн", "відмовитися від менталітету холодної війни" та "припинити бойові дії", сподіваючись "почати мирні переговори".

Декількома днями раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон має в своєму розпорядженні документи, які свідчать про те, що китайський уряд може планувати постачати зброю і боєприпаси до росії.

Днями Блінкен заявив, що Китай "не перейшов межу" щодо летальної допомоги росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер один із засновників Intel Гордон Мур

     • 623223 переглядiв

    росіяни вбили ще двох жителів Донеччини

     • 270834 переглядiв