ukenru
duda-ta-tshaskovskiy-proyshli-do-drugogo-turu-prezidentskikh-viboriv-v-polschi

Дуда і Тшасковський пройшли до другого туру президентських виборів у Польщі

 • 20438 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Згідно екзитполу, в першому турі президентських виборів найбільше голосів отримав діючий президент Польщі Анджей Дуда. За нього проголосували 41,8% виборців. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

До другого туру президентських виборів, який запланований на 12 липня, пройшов також кандидат опозиційної "Громадянської коаліції" Рафал Тшасковський з результатом 30,4%.

На третьому місці - Шимон Холовня, за якого проголосували 13,3% виборців. Решта кандидатів отримали набагато меншу кількість голосів: Кшиштоф Босак - 7,4%, Роберт Бедронь - 2,9%, Владислав Косиняк-Камиш - 2,6%, Марек Якубяк - 0,5%, Вальдемар Вітковський - 0,3%, Павло Танайно - 0,3%, Станіслав Жултек - 0,3%, Мирослав Пьотровський - 0,2%.

Явка склала 62,9%, це один з найвищих показників за всю історію виборів в Польщі. Під час першого туру останніх президентських виборів в 2015 році на виборчі дільниці прийшли 48,96% виборців, під час другого туру - 55,34%.

Найвища явка була зафіксована у другому турі президентських виборів в 1995 році, коли свої голоси віддали 68,23% громадян. Тоді до другого туру пройшли Олександр Квасьневський і Лех Валенса.

Екзитпол було проведено компанією Ipsos. Статистична похибка таких опитувань зазвичай не перевищує 2,5%.

Нагадаємо, У Польщі відбувся перший тур президентських виборів.

Українські Національні Новини

Новини Світу