ukenru
dubnevich-zayaviv-scho-ne-otrimav-podannya-vid-genprokurora

Дубневич заявив, що не отримав подання від Генпрокурора

 • 10576 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Народний депутат Ярослав Дубневич заявив, що дізнався про скерування Генеральним прокурором до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, а копію досі не отримав. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"17 жовтня із ЗМІ я дізнався про скерування Генеральним Прокурором до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення мене до кримінальної відповідальності.

Проте, відповідно до ст. 219 Регламенту, я досі не повідомлений Головою Верховної Ради про цей факт, мені не надано копії подання, в якому мають міститися конкретні факти і докази про факт вчинення мною кримінального правопорушення, що, відповідно, унеможливлює надання мною пояснень як того вимагає ст. 219 Регламенту та подальший розгляд подання профільним комітетом", - написав Дубневич.

Він також наголосив, що і 17 і 18 знаходився в Верховній Раді, нікуди не ховався, але документ йому не був наданий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подання на Дубневича надійшли до Регламентного комітету Ради

"... відповідно до тієї ж ст. 219 Регламенту, пан Разумков зобов’язаний ознайомити мене із поданням та запропонувати дати пояснення одночасно із скеруванням його до Регламентного комітету ВР для опрацювання та надання висновку!

Тобто, якщо подання прийшло, його спрямовано до Комітету і мене не спромоглися про це повідомити – я вважаю це першим істотним порушенням Регламенту та моїх прав, які я буду відстоювати", - додав нардеп.

Дубневич додав, що відкидає всі підозри та звинувачення та вважає це "політичним замовленням".

Нагадаємо, напередодні Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка направив у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Ярослава Дубневича.

У ГПУ зазначали, що досудовим розслідуванням НАБУ за процесуального керівництва САП зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Українські Національні Новини

Політика