ukenru
dubilet-khoche-za-kilka-misyatsiv-perevesti-dokumentoobig-vsikh-ministerstv-v-elektronniy-format

Дубілет хоче за кілька місяців перевести документообіг всіх міністерств в електронний формат

 • 17045 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розповів, що за один-два місяці хоче перенести документообіг всіх міністерств в електронний формат. Про це він сказав під час засідання комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, передає УНН.

"Ми намагаємося впровадити єдину систему і хочемо домогтись того, щоб абсолютно всі процеси були в електронній формі. Тому що формально, часто-густо, в міністерствах в Кабміні документообіг є, але чомусь всі все-рівно потопають у купі паперів. Це і кадрові процеси, і бухгалтерія, і так далі. І, власне, тут один з найбільш важливих аспектів в контексті діджиталізації полягає в тому, щоб перевести в електронну форму все, що стосується нормо-проектувальних актів Кабміну", - сказав Дмитро Дубілет.

Він зазначив, що основний результат діяльності Кабміну – це акти, законопроекти, постанови і розпорядження. І зараз всі вони існують в паперовому варіанті.

"Не прозоро, ніхто ніколи не розуміє, на якій стадії який документ знаходиться. Ми вже на сьогодні запровадили в експериментальному режимі на рівні секретаріату повністю в електронні формі цей процес. І хочемо протягом місяця-двох перевести повністю в електронну форму всі інші міністерства", - додав Дмитро Дубілет.

За його словами, таким чином можна буде дізнатись, на якій стадії перебувають документи, якщо вони застрягли.

Нагадаємо, у Дубілета розповіли, як відбувається електронний документообіг між міністерствами.

Українські Національні Новини

Політика