dtp-zi-smertyu-natsgvardiytsya-tandir-zdav-na-analiz-vodu-ta-slinu-zamist-sechi

ДТП зі смертю нацгвардійця: Тандир здав на аналіз воду та слину замість сечі

 • 249924 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Суддя Олексій Тандир, якого затримано за обвинуваченням у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння в Києві 26 травня, внаслідок якої загинув військовослужбовець Національної гвардії, здав на аналіз розбавлену у воді слину замість сечі. Про це на засіданні суду заявив прокурор Михайло Доманський, зачитавши висновок судово-медичної комісійної експертизи від 31 липня 2023 року, пише Суспільне, передає УНН.

Цитата 

"Зразок біологічного середовища, який 26.05.2023 року у період часу з 9:06 по 9:31 був наданий Тандиром, не є сечею у медичному розумінні. По-друге, зразок — це розбавлена у воді слина людини", — заявив він.

Прокурор припустив, що Тандир намагався сфальсифікувати експертизу, щоб та не довела стану сп’яніння.

"Підозрюваний мав можливість відійти до частини приміщення судово-медичних експертиз, а також здійснити набрання речовини, яка вказується безпосередньо вже в комісійній експертизі, і видати це за біологічні зразки сечі", — сказав Доманський.

Деталі 

Результати експертизи, які в розпорядженні Суспільного, свідчать, що зразок, який здав Тандир, є не сечею, а розбавленою у воді слиною. Також у зразку виявили мікродомішки етанолу.

Щодо експертизи крові прокурор заявив, що Тандир навмисно затягував час її проведення, щоб знизити можливість встановлення алкогольного сп'яніння.

За словами Доманського, зразок крові судді на дослідження відібрали на підставі ухвали Печерського районного суду лише після 16:00 26 травня. Нагадаємо, смертельне ДТП за участі Тандира відбулось близько 00:00 26 травня.

"У зв'язку з тим, що підозрюваний добровільно не бажав здати зразки крові та орієнтується щодо фізіологічного розпаду спиртів в крові, після 10 годин перебування спирту в крові можливість його встановлення дуже мала або майже неможлива. Підозрюваний з самого початку здійснював перешкоджання встановленню об'єктивної істини з урахуванням володінням його знаннями” — сказав Доманський.

Яка свідчать результати експертизи крові Тандира, зразки були відібрані 26 травня у період з 16:34 до 17:51. У них не виявили спиртів та наркотичних речовин.

Нагадаємо

Апеляційний суд залишив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 26 серпня судді Макарівського районного суду Олексію Тандиру, який у ніч на 26 травня на смерть збив нацгвардійця на блокпості у Києві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі