dsns-ryatuvalniki-prodovzhuyut-postachati-vodu-postrazhdalim-vid-poveni-dnipropetrovskiy-ta-khersonskiy-oblastyam

ДСНС: рятувальники продовжують постачати воду постраждалим від повені Дніпропетровській та Херсонській областям

 • 291708 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Рятувальники продовжують постачати воду постраждалим від підриву росіянами греблі Каховської ГЕС районам Дніпропетровській та Херсонській областям. Про це під час брифінгу повідомив речник ДСНС України Олександр Хорунжий, пише УНН.

Цитата

"Ми продовжуємо роботи у Херсонській області. Основні завдання - підвезення води для людей. І стосується більше не Херсонської, а Дніпропетровської області, яка постраждала саме від того, що не працюють насосні станції, зокрема у районі міст Нікополь і Марганець. Рятувальники фактично кожного дня підвозять як технічну, так і питну воду", - поінформував Хорунжий.

Деталі

За його словами, додатково залучено декілька фільтрувальних станцій ДСНС, які фільтрують воду, аби її можна було вживати. У місті Херсон, зокрема в районі "Корабел", який найбільше постраждав, здійснюється підвіз води за допомогою спеціальної техніки.

Речник зауважив, що велику кількість техніки для підвозу води надали міжнародні партнери, зокрема Польща. Країна передала цистерни з приблизним об'ємом 18 тонн кожна, яка пристосована для того, щоб підвозити воду, роздавати її по потрібних місткостям. Крім цього, повідомив він, у містах встановлені відповідні пункти, встановлені місткості, щоб вода там постійно була, окремо здійснюється підвіз.

Нагадаємо

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа-Масі Найєм повідомив, що будівництво водогонів для забезпечення питною водою населених пунктів, які постраждали через підрив Каховської ГЕС, буде завершено вже цієї осені.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонська ОВА показала наслідки ворожого обстрілу лікарні

     • 362938 переглядiв

    У білорусі знайшли ще одну локацію пвк "вагнер"

     • 350362 переглядiв