druhu-systemu-ppo-patriot-z-nimechchyny-rozghornut-v-ukraini-shche-tsoho-roku-sholts

Другу систему ППО Patriot з Німеччини розгорнуть в Україні ще цього року - Шольц

 • 59054 переглядiв

Цього року в Україні розгорнуть другу систему протиповітряної оборони Patriot для посилення захисту від російських безпілотників і ракет, підтвердив канцлер Олаф Шольц.

Друга система зенітно-ракетного комплексу Patriot почне захищати українське небо вже цього року. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє УНН з посиланням на Aussiedlerbote.

Здатність України захищатися від зграй російських безпілотників і ракет покращилася. Цього року в Україні буде розгорнуто другу систему ППО Patriot, надану Німеччиною. Крім того, будуть поставлені бронемашини, боєприпаси і зимовий захисний одяг для українських збройних сил, а також електрогенератори для подолання дефіциту енергії

- заявив канцлер Німеччини.

За його словами, Україну зараз необхідно підтримувати тому, що росія повністю поставила свою економіку на службу цій війні. Виробництво російської зброї, як зауважив канцлер, йде "повним ходом"

"путін, як і раніше, сповнений рішучості поставити Україну на коліна військовим шляхом", - наголосив Шольц.   

Раніше

Аналітики проекту German Aid to Ukraine, які моніторять допомогу Німеччини, повідомили про доставку в Україну  ще однієї батареї ЗРК Patriot.  Зазначається, що дана система складається зі станції управління вогнем, радіолокаційної станції, 8 пускових установок і, ймовірно, близько 60 ракет.

Нагадаємо

Перший комплекс Patriot Україна отримала від Німеччини у квітні 2023 року.  У жовтні канцлер Шольц пообіцяв поставити Україні другу батарею Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : Patriot: у Military Media Center розповіли, на що здатний ЗРК

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримає 8 мільярдів євро та літаки F-16 від Данії

     • 104520 переглядiв