drony-nad-kurskoiu-i-shche-dvoma-oblastiamy-evakuatsiia-ta-novyi-zvit-isw-sytuatsiia-u-rf

Дрони над курською і ще двома областями, евакуація та новий звіт ISW: ситуація у рф

 • 32224 переглядiв

міноборони рф стверджує про 14 "збитих" дронів над курською і ще двома областями вночі, у бєлгородській області влада каже, що з краснояружського району виїхало майже все населення, а новий звіт ISW вказує на подальше просування українських сил у курській області.

міноборони рф стверджує про 14 "збитих" дронів над курською і ще двома областями вночі, у бєлгородській області влада каже, що з краснояружського району виїхало майже все населення, а новий звіт ISW вказує на подальше просування українських сил у курській області, пише УНН.

Деталі

міноборони росії заявляє, що їхня ППО "знищила" 14 БПЛА за ніч над трьома областями рф: 12 - над курською, один над бєлгородською і один над воронезькою областями.

Губернатор бєлгородської області в'ячеслав гладков зранку 13 серпня заявив, що з краснояружського району виїхало майже все населення.

"Виїхало понад 11 тисяч осіб. Зараз близько тисячі людей перебувають у пунктах тимчасового розміщення", - розповів гладков у своєму відеозверненні.

За результатами перепису 2021 року чисельність населення району становила трохи більше ніж 14 тисяч, зазначає російська служба BBC.

Днем раніше гладков оголосив про евакуацію жителів із краснояружського району. Пізніше місцева влада закрила в'їзд до району. Як писав у телеграмі голова краснояружського району андрій міськов, там залишалося приблизно 11,5 тисячі осіб. Ті 500 осіб, які залишаються в районі, за його словами, це співробітники адміністрації та інші необхідні фахівці.

краснояружський район бєлгородської області на заході межує з Україною, на півночі – з бєловським районом курської області, де також оголошено обов'язкову евакуацію.

За даними ISW у звіті за 12 серпня, українські сили, схоже, просуваються далі в курській області, попри недавні заяви мілблогерів про те, що російські сили стабілізують лінію фронту в курській області.

Кірбі: Путін може припинити війну, якщо його турбує ситуація в Курську12.08.24, 23:42

Популярні

Новини по темі