ukenru
dpsu-za-dobu-kordon-ukrayini-peretinayut-blizko-70-80-tisyach-osib

ДПСУ: За добу кордон України перетинають близько 70-80 тисяч осіб

 • 137917 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Наразі на кордоні з Україною росту пасажиропотоку не спостерігається, у середньому за добу його перетинають близько 70-80 тисяч осіб. Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Наразі значного росту пасажиропотоку не відмічаємо, навпаки, як я раніше зазначив, у лютому пасажиропотік упав на 14% у порівнянні з січнем. Цього місяця ми також не бачимо значного приросту людей, які перетинають кордон. Якщо раніше за добу кордон перетинало в середньому 80-90 тисяч людей за добу, то зараз - 70-80 тисяч людей. Це ті, які перетинають кордон в обидва боки: як на в'їзд в Україну, так і на виїзд", - повідомив речник.

Деталі

Демченко додав, що за середньостатистичними показниками пасажиропотік коливається приблизно "на рівні 50 на 50", хоча є дні, коли прикордонники спостерігають перевагу в'їзду в Україну, а різниця з виїздом може сягати 10 тисяч.

"Можу зазначити, що більшість тих, хто перетинає кордон, становлять саме громадяни України. Бо кількість іноземців, які перетинали кордон до повномасштабного вторгнення була значно більшою", - відзначив він.

Нагадаємо

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що українців, які незаконно перетинають кордон, повертають в Україну, вони не можуть мати статус біженця.

Українські Національні Новини

Суспільство