dopomoha-ssha-ukraini-ta-izrailiu-zalezhyt-vid-rishen-shchodo-prykordonnoi-polityky-shtativ

Допомога США Україні та Ізраїлю залежить від рішень щодо прикордонної політики Штатів

 • 44078 переглядiв

США стикаються з труднощами у затвердженні нової допомоги Україні та Ізраїлю на тлі суперечок щодо прикордонної політики. Голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер наголосив на необхідності внесення змін до законодавства для відновлення попереднього стану кордону США.

Сполученим Штатам Америки буде вкрай важко ухвалити виділення нової допомоги Україні та Ізраїлю до кінця цього року через розбіжності у питанні прикордонної політики, повідомляє УНН з посиланням на заяву Комітету з питань розвідки Палати представників Майка Тернера в ефірі NBC.

Наразі республіканці намагаються пов'язати схвалення іноземної військової допомоги з посиленням прикордонної політики.

Цитата

"Конгрес вимагатиме внесення змін до законів, щоб гарантувати, що кордон повернеться до попереднього стану", - сказав голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер в ефірі NBC.

Білий дім запросив близько 4 мільярдів доларів надзвичайного фінансування, щоб збільшити ресурси на кордоні та протидіяти потоку фентанілу. Конгресмен Тернер заявив, що в цій пропозиції відсутні зміни в політиці, яких домагаються консерватори.

Водночас сенатор Том Коттон заявив, що наразі триває обговорення змін у сфері надання тимчасового притулку мігрантам.

"В обмін на надання додаткового фінансування Україні ми повинні провести значні і суттєві реформи нашої прикордонної політики", - зазначив він.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі