dopomagav-rashistam-zakhopiti-syevyerodonetsk-zatrimano-agenta-rf

Допомагав рашистам захопити Сєвєродонецьк: затримано агента рф

 • 348980 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Затримано агента фсб, який надавав окупантам інформацію про локації українських військових та їх техніки у Сєвєродонецьку під час боїв у 2022 році, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН

Деталі

Згідно з даними слідства, затриманим виявився житель Луганська, колишній студент одного з вищих навчальних закладів МВС України.

Перед початком повномасштабного вторгнення росії, він переїхав до Сєвєродонецька, де був завербований на службу фсб.

Злочинець передавав російським окупантам інформацію про укріплені райони, місця розташування вогневих позицій та блокпости, які використовуються оборонцями міста. Крім того, він намагався встановити та передати російським військовим точні координати бойових позицій артилерії ЗСУ, включаючи реактивні системи залпового вогню "Град".

Отримані дані шпигун передавав до фсб за допомогою одного з месенджерів у вигляді маркерів на електронних картах. Своєю чергою, ворогу ця розвідувальна інформація була необхідна для здійснення цілеспрямованих повітряних ударів по об'єктах в Україні, а також для підготовки бойових операцій щодо захоплення Сєвєродонецька.

Встановлено, що під час активних бойових дій на території міста чоловік вирішив віддалитись від лінії фронту і переїхав до Дніпра.

Там він сподівався перебувати в безпеці та пізніше повернутися на Луганщину, де йому обіцяли працевлаштування до міністерства державної безпеки “лнр”.

Заради отримання "гарантій безпеки" на окупованій території, злочинець невдало намагався зв'язатися зі своїм російським "куратором".

Після даремних спроб встановити новий контакт з фсб, агент виїхав до Закарпаття. Він сподівався "залягти на дно" і таким чином уникнути суду за свої злочини проти України.

Проте, співробітники СБУ змогли детально задокументувати злочини чоловіка та його переміщення, що допомогло затримати злочинця на території регіону.

Слідчі повідомили агенту про підозру за ч.1 ст. 111 (державна зрада).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів зірвати український контрнаступ під Бахмутом: затримано російського інформатора

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Австралія передасть Україні 30 БТР Bushmaster - Зеленський

     • 406386 переглядiв