dodatkovi-vytraty-yaki-krashche-spriamuvaty-na-zsu-vykladach-vnz-proty-pereimenuvannia-brovariv-na-brovari

Додаткові витрати, які краще спрямувати на ЗСУ - викладач ВНЗ проти перейменування Броварів на Броварі

 • 72481 переглядiв

Асистент кафедри менеджменту Університету штучного інтелекту виступає проти перейменування Броварів на Броварі. Він вважає, що кошти на зміну документації краще спрямувати на допомогу ЗСУ.

Кошти, які доведеться витрачати на зміну печаток, табличок і багато чого іншого краще спрямувати на допомогу Збройним силам України. Це один з ключових аргументів, чому Верховній Раді не треба голосувати за зміну назви міста Бровари на Броварі. Таку думку озвучив асистент кафедри менеджменту та ділового адміністрування Університету штучного інтелекту та цифровізації, депутат Броварської міської ради Максим Ткаченко в коментарі УНН.

Деталі

За його словами, суперечлива ініціатива нардепа Романа Лозинського та деяких його колег щодо перейменування Броварів зараз, коли країна перебуває у стані війни, абсолютно не на часі.

Я принципово виступаю за стару назву міста Бровари, яку ми маємо зараз. Такі ініціативи абсолютно не на часі. Це по-перше. По-друге, це фінансово затратно – печатки, таблички тощо. Це потягне за собою кошти, які можна з легкістю і краще відправити для ЗСУ на допомогу,

- розповів Максим Ткаченко.

Перейменування Броварів: іспит з демократії для Верховної Ради16.07.24, 16:29

Додатково

Такої ж позиції дотримується депутат Броварської міськради, представник бізнесу Віктор Гайдуков.

"Всім підприємствам треба буде міняти документацію. Таблички нові в місті робити. Кожному жителю треба буде все міняти Ніхто не підраховував, але це дуже дорого. Ці кошти можна спрямувати на ЗСУ і це сьогодні набагато важливіше", - зазначив Гайдуков в коментарі УНН.

В свою чергу, народний депутат Віталій Безгін стверджує, що через прогалини у законодавстві перейменування населеного пункту автоматично не потягне за собою перейменування громади. А тому не буде жодних додаткових видатків, зокрема, на зміну документації.

Контекст

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили рішення підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари" та звернулися до Верховної Ради України з клопотанням не розглядати на сесії питання перейменування міста.

Постанову про перейменування Броварів на Броварі раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 23 липня: НБУ зміцнив гривню на 15 копійок

 • 12975 переглядiв