dochka-elvisa-presli-pomerla-vid-uskladnen-pislya-operatsiyi-zi-znizhennya-vagi

Дочка Елвіса Преслі померла від ускладнень після операції зі зниження ваги

 • 452348 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. 54-річна Ліза Марі Преслі померла через кілька годин після госпіталізації після очевидної зупинки серця 12 січня. Результати розтину назвали причини смерті важке ускладнення, викликане непрохідністю тонкого кишківника після баріатричної операції, пише УНН з посинанням на CNN.

Деталі

Ліза Марі Преслі, єдина дочка покійних Елвіса Преслі і Прісцилли Преслі, померла через кілька годин після госпіталізації після очевидної зупинки серця 12 січня. У звіті судмедексперта також зазначено, що вранці в день смерті вона скаржилася на біль у животі.

У звіті судмедексперта округу Лос-Анджелес зазначено, що смерть Лізи Марі Преслі в січні була спричинена "наслідками непрохідності тонкого кишківника". Їй було 54 роки.

Непрохідність тонкого кишківника - це закупорка тонкого кишківника, часто через такі причини, як рубцева тканина, грижа або рак. Без хірургічного втручання вона може призвести до відмирання або перфорації тканин кишківника, що призводить до смерті.

Звіт про розтин Преслі, включає офіційну думку заступника судмедексперта доктора Хуана М. Каррільйо, який пояснив непрохідність тонкого кишківника "спайками (або рубцевою тканиною), що утворилися після баріатричної операції багато років тому. Це відоме довготривале ускладнення такого типу операцій".

Каррільйо також заявив, що він ознайомився з результатами токсикологічного розтину, який показав "терапевтичний" рівень оксикодону в крові Преслі - тобто, рівень, який знаходиться в діапазоні корисного з медичної точки зору, а не небезпечного. Він додав, що метаболіт кетапіну (використовується для лікування депресії, шизофренії або маніакальних епізодів) і бупренорфін (знеболювальне, яке також може використовуватися для лікування опіоїдної залежності) були присутні, але "не сприяли смерті".

"Немає жодних доказів травм або насильницьких дій. Смерть вважається природною", - підсумував Каррільйо.

Консультант і професор відділення гастроентерології та гепатології в клініці Майо доктор Майкл Каміллері, заявив, що ліки, знайдені у Преслі, могли "сповільнити моторику кишківника і, можливо, підвищити ймовірність" того, що він "заблокується спайками".

"На жаль, спайки можуть трапитися з будь-ким. І те, що на борту були інші ліки, не обов'язково означає, що людина була більш схильна до розвитку ускладнень", - додав він.

Директор Програми підвищення якості гастроентерології Мелвіна Брен Саймон, заявила що вона підозрює, що у Преслі "сталася зупинка серця через важке ускладнення, викликане непрохідністю тонкого кишківника".

"Прісцилла Преслі і сім'я Преслі шоковані і спустошені трагічною смертю їхньої коханої Лізи Марі, - йдеться в заяві сім'ї.

Зазначається, що вони вдячні всім за підтримку і молитви і просять усамітнитися в цей важкий час.

Останній публічний виступ Лізи Марі Преслі за кілька днів до смерті відбувся на церемонії вручення премії "Золотий глобус", яку вона відвідала разом з матір'ю, щоб підтримати фільм База Лурмана "Елвіс" про свого покійного батька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У віці 94 років помер автор роману "Нестерпна легкість буття" Мілан Кундера

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США почали розслідування щодо розробника ChatGPT

     • 604823 переглядiв

    росіяни обстріляли п’ять районів Харківщини - ОВА

     • 316215 переглядiв

    Над Одещиною вночі знищили 8 "шахедів"

     • 319832 переглядiв