ukenru
do-vbivstv-u-buchi-prichetni-pskovski-desantniki-spetszagin-rosgvardiyi-ta-chechentsi-reuters

До вбивств у Бучі причетні псковські десантники, спецзагін Росгвардії та чеченці - Reuters

 • 161348 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Наприкінці березня, коли російські війська відступили з Бучі, вони залишили нагадування про свою смертоносну окупацію усьому світу. Тіла замучених людей були розкидані вулицями. Будинки перетворилися на руїни. Поле біля міської церкви перетворилося на братську могилу. Тепер, коли українська та міжнародна прокуратура розпочинають роботу зі встановлення винних у злодіяннях, агентство Reuters вивчило наслідки відступу росії та знайшло життєво важливі докази до встановлення осіб окремих російських солдатів та військових частин, які були присутні під час кривавої окупації, передає УНН.

Деталі

Журналісти Reuters провели у Бучі три тижні, опитавши понад 90 мешканців, вивчивши фото- та відеодокази, якими поділилися місцеві жителі, та вивчивши документи, залишені росіянами. Більшість доказів і показань свідків було зосереджено на вулиці Яблунській. Саме тут, на південній околиці Бучі, були залишені тіла мирних жителів просто неба.

Reuters пише, що серед окупаційних військ були військовослужбовці російської служби безпеки "Витязь", про що свідчить знайдений на місці документ, що засвідчує особу. "Витязь", присутність якого у Бучі розкривається вперше, перебуває у підпорядкуванні Національної гвардії, Росгвардії. Його начальник Віктор Золотов, є колишнім охоронцем путіна і підпорядковується безпосередньо президенту росії.

В зайнятих російськими солдатами бучанських будинках розмістилася 76 гвардійсько десантно-штурмова дивізія з Пскова. Повідомлення Reuters вперше незалежно пов'язали цей підрозділ із актами насильства проти беззбройних мешканців Бучі.

76 гвардійська десантно-штурмова дивізія підпорядковується міністру оборони Сергію Шойгу, близькому союзнику путіна.

Опитавши десятки свідків, проаналізувавши повідомлення в соціальних мережах і використовуючи розвідувальні методи з відкритих джерел, щоб зіставити відео з місцями, де воно було знято, агентство Reuters виявило, що принаймні три чеченські підрозділи, пов'язані з чеченським лідером Рамзаном Кадировим, ще одним прихильником путіна діяли в районі Бучі протягом березня. Свідки розповіли, що бачили чеченські війська у самій Бучі.

З більш детальною інформацією про ідентифікацію військвових злочинців рф Ви можете ознайомитись тут.

Доповнення

У відповідь на повідомлення про загибель понад 400 людей у ​​Бучі президент США Джо Байден назвав путіна "військовим злочинцем". Росія характеризує своє вторгнення як "спецоперацію з демілітаризації та денацифікації" України.

Українська прокуратура заявляє, що розслідує понад 9000 військових злочинів, скоєних російськими військами. Міжнародний кримінальний суд також вивчає порушення прав людини під час війни.

У квітні генеральний прокурор України оголосила про виявлення 10 російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні злочинів проти мирних жителів у Бучі.

У відповідь на запит про коментарі Генеральна прокуратура України надіслала Reuters інформацію, що понад 120 співробітників правоохоронних органів уже опитали понад 1400 свідків та потерпілих у місті. Прокурор повідомила, що в даний час відкрито 323 кримінальних провадження.

Українські Національні Новини

Суспільство