do-ukrayini-zavezli-toksichniy-ris-z-italiyi

До України завезли токсичний рис з Італії

 • 1507976 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. До України з Італії надійшла партія рису, у якому виявили перевищення допустимого рівня кадмію. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, передає УНН

Цитата

«До Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надійшло повідомлення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 17 лютого 2023 року № 2023.0797-fup 7, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy.

«Трейдер: WB Polska Sp. z o.o.,Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ,01021)», - зазначається в повідомленні.

Повідомляється, що кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.

Доповнення

Минулого року було отримано та опрацьовано 24 повідомлення щодо виявлення небезпечних та непридатних харчових продуктів, що були ввезені на митну територію України та введені в обіг. Зокрема, з Франції, Німеччини, Польщі та Італії.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    До України завезли токсичний рис з Італії

     • 1507976 переглядiв

    Зеленський підтвердив прибуття перших танків Leopard 2 в Україну

     • 18070919 переглядiв