ukenru
do-ukrayini-povernulisya-mayzhe-2-mln-gromadyan-potik-schodenno-zbilshuyetsya-dpsu

До України повернулися майже 2 млн громадян: потік щоденно збільшується – ДПСУ

 • 133725 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, додому повернулися майже 2 мільйони українців. Як повідомив під час брифінгу помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко, цей потік щоденно збільшується, передає кореспондент УНН.

Цитата

“З 24 лютого, від моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну, державний кордон перетнуло майже 7 мільйонів осіб. З них на виїзд з України було оформлено 4 млн 600 тисяч. За цей час на в’їзд в Україну прослідувало майже 2 млн українців”, – повідомив речник ДПСУ.

Деталі

Станом на зараз, загальний пасажиропотік за добу становить на рівні 70-85 тисяч осіб – в обидва боки. Демченко наголосив, що 1,5 тижня тому цей показник коливався на рівні 70-80 тисяч осіб на добу, що свідчить про зростання кількості людей, які перетинають кордон.

“Найбільше люди перетинають ділянки кордону з Польщею – це основна маса. Черг на виїзд з України на даний момент ми не фіксуємо. В окремі години, на окремих напрямках може скупчуватись невелика кількість транспортних засобів, але це все пов’язано з тим, що люди одночасно намагаються перетнути кордон на тому чи іншому напрямку. Починаючи з 10 травня, ми фіксуємо перевагу в’їзду в Україну над виїздом. В першу чергу, це громадяни України. Можна зробити висновок, що українці повертаються додому”, – зазначив він.

Представник відомства зазначив, що ДПСУ тільки в окремі дні могли фіксувати переважання виїзду над в’їздом. І це, переважно, відбувалося перед святами.

Демченко також наголосив, що на в’їзд в Україну не на всіх пунктах пропуску можна перетнути кордон у пішому порядку. Це можливо зробити лише через ті КППВ, які визначені відповідними угодами між країнами, де облаштована смуга для руху пішоходів.

“На жаль, продовжують мати місце випадки спроб порушення громадянами України. (за спроби - ред.) незаконно перетнути кордон за межі України з 24 лютого було затримано 2 800 таких осіб, переважно це чоловіки”, – продовжив він.

Зокрема, зберігаються спроби виїхати за межі України з використанням підроблених документів, або ж з приховуванням у транспортних засобах. Загалом, таких же виявлено 715 осіб. Всі вони не були пропущені через кордон, в окремих випадках були притягнуті до кримінальної відповідальності.

Доповнення

За даними ДПСУ, до прикладу, за добу, 14 травня, кордон перетнули майже 46 тисяч осіб, з них понад 42 тисячі – українців.

Українські Національні Новини

Суспільство