ukenru
do-sudu-skerovano-28-kriminalnikh-provadzhen-schodo-porushen-prav-zhurnalistiv-natspolitsiya

До суду скеровано 28 кримінальних проваджень щодо порушень прав журналістів - Нацполіція

 • 10743 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. За результатам проведених слідчими Національної поліції досудових розслідувань, 28 кримінальних проваджень щодо порушень прав журналістів було направлено до суду з обвинувальним актом. Про це заявив на парламентських слуханнях на тему "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення" голова Національної поліції України Ігор Клименко, передає кореспондент УНН.

"На сьогодні працівниками Нацполіції опрацьований наданий НСЖУ список порушень прав журналістів в ході здійснення ними професійної діяльності, що мали місце в 2017, 2018 та 2019 роках. Зі вказаних 199 фактів слідчими Нацполіції розпочато досудове розслідування у 152 кримінальних провадженнях. З указаної кількості, у 8 провадженнях визначено підслідність за органами безпеки та ДБР, у 42 досудове розслідування на цей час триває. За результатам проведених досудових розслідувань, 28 кримінальних проваджень направлено до суду з обвинувальним актом", - сказав Клименко.

Він заявив, що готовий звітувати щомісяця про розслідування злочинів, скоєних проти журналістів.

Нагадаємо, заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка призначено відповідальною особою за контакти з журналістським середовищем і за організацію його безпеки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП