ukenru
do-saakashvili-ne-pustili-medichnikh-ekspertiv-ombudsmen

До Саакашвілі не пустили медичних експертів – омбудсмен

 • 11026 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. До ув'язненого експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі не пустили медичних експертів центру "Емпаті", які за клопотанням захисників провели експертизу стану його здоров’я, лікування та подальшої реабілітації у разі припинення голодування. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата

"Зустрілася з медичними експертами центру "Емпаті", якими, за клопотанням адвокатів громадянина України, Голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеіла Саакашвілі проведено експертизу стану його здоров’я, лікування та подальшої реабілітації у разі припинення голодування. Експерти повідомили, що їх не було допущено до Міхеіла, тому під час експертизи використано медичну документацію, результати аналізів та його письмові свідчення", - написала Денісова.

Деталі

За її словами, наразі підготовлено висновки експертизи щодо відповідності лікування, яке надається Міхеілу Саакашвілі в медзакладі в’язниці № 18, стану його здоров’я.

Також вон повідомила, що проаналізовано записи лікарів у медичній документації відповідно до вимог Стамбульського протоколу та надано рекомендації для подальшої харчової терапії у разі припинення голодування.

"Ці документи найближчим часом будуть передані до ЄСПЛ для використання у ході розгляду справи "Саакашвілі проти Грузії".Також експерти нададуть їх мені для вивчення та реагування", - повідомила Денісова.

Доповнення

Денісова у вівторок повідомила, що у Грузії їй не дозволили відвідати ув'язненого експрезидента цієї країни Міхеіла Саакашвілі.

Контекст

Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомлялося, що він незаконно перетнув кордон країни. Колишній грузинський лідер голодує вже понад 47 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Напередодні Денісова з посиланням на лікарів повідомила, що у Саакашвілі "почалося криваве блювання".

Українські Національні Новини

Суспільство