do-rf-zablokuvali-kanal-postachannya-mikroskhem-dlya-shakhediv-z-niderlandiv-politsiya

До рф заблокували канал постачання мікросхем для "шахедів" з Нідерландів - поліція

 • 59881 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. У Нідерландах засудили російського підприємця, який в обхід санкцій постачав до рф мікросхеми для дронів-камікадзе. Це стало результатом спільної роботи української сторони та європейських правоохоронців. Про це повідомили у Національній поліції України, передає УНН.

Деталі 

Під час досудового розслідування поліцейські отримали у справному стані два дрони, які росіяни використовують для обстрілів України - Shahed-136 та Mohajer-6. Після того, як їх розклали на компоненти, слідчі встановили низку виробників високотехнологічної продукції, блоків управління та мікросхем з Євросоюзу та США, продукція яких потрапляла в росію для виробництва ударних дронів всупереч встановленим санкціям й обмеженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В іранських дронах, якими рф кошмарить Україну, комплектуючі з 36 країн — експерти КНДІСЕ

Усю зібрану інформацію через офіцера зв’язку від України в Європолі скерували до правоохоронних органів країн Європейського Союзу. Першими на цей запит відгукнулася Служба розслідування фінансових злочинів Міністерства фінансів Королівства Нідерланди. Вона, на основі отриманих матеріалів, розпочала міжнародну операцію “Дрейк”, вказують у поліції.

У межах операції було проведено комплекс слідчих та розшукових дій на території України та Нідерландів, за результатами яких було зібрано неспростовні докази щодо російського підприємця, який постійно мешкає на території Нідерландів, та протягом останніх семи місяців в обхід санкцій постачає на територію рф мікросхеми для потреб збройних сил та оборонного комплексу росії, зазначили у поліції.

Цитата

“Задля маскування своєї протиправної діяльності чоловік використовував фіктивні фірми, зареєстровані на Мальдівах. На підставі зібраних доказів суд міста Роттердам виніс фігуранту вирок - півтора року позбавлення волі та 200 000 євро штрафу”, - резюмували у Нацполіції.

У відомстві додали, що канал надходження до рф критично важливих компонентів для військово-промислового комплексу для обстрілу України заблокували.

Нагадаємо

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз встановили, що російські деталі у "шахедах" зібраних у рф - це найпростіші компоненти. Серед складніших компонентів є, наприклад, двигун вироблений в Ірландії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ відкрила кримінальну справу проти Ірини Фаріон

     • 70179 переглядiв