ukenru
do-muzeyu-peredali-prapor-ukrayini-yakiy-mayoriv-nad-azovstallyu

До музею передали прапор України, який майорів над “Азовсталлю”

 • 151935 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Начальник ГУР МО України Кирило Буданов із захисниками Маріуполя передав до експозиції “Україна – розп’яття” Державний Прапор України, що майорів над “Азовсталлю”. Про це повідомляє ГУР МО України, передає УНН.

Цитата

«Щоб передати на довічне зберігання реліквію, що невдовзі стане титульним експонатом музейної колекції свідчень російсько-української війни, разом із генерал-майором Кирилом Будановим до музею завітали захисники Маріуполя. Зазначена реліквія – це Державний Прапор України, що майорів над “Азовсталлю” та, як і поранені воїни, був урятований із пекла сталеварні», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що експозицію розгорнуто у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

Під час церемонії передачі Прапора керівник вітчизняної воєнної розвідки висловив упевненість, що настане час, коли цей прапор, уже як музейний експонат, знову побуває у вільному українському місті Маріуполь.

«На заході були й дружини оборонців Міста-героя – тих, хто дотепер у полоні. Неймовірну силу духу та незламності випромінюють ці мужні жінки. Вони сповнені наснаги й упевненості, вони борються й боротимуться за своїх чоловіків-героїв», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

У Міноборони повідомляли, що щодо захисників Маріуполя із «Азовсталі» тривають перемовини.

Українські Національні Новини

Суспільство