ukenru
do-moskvy-prybuv-novyi-vantazhnyi-reis-z-iranu-dlia-vyrobnytstva-droniv-humeniuk

До москви прибув новий вантажний рейс з Ірану для виробництва дронів - Гуменюк

 • 101112 переглядiв

Новий вантажний рейс з Ірану з компонентами для безпілотників-камікадзе типу Shahed нещодавно прибув до москви, що свідчить про продовження виробництва і використання росією іранських безпілотників для нападу на Україну.

росіяни все частіше виробляють дрони-камікадзе типу "Shahed", використовуючи компоненти з Ірану. Днями до москви прибув новий рейс з необхідними комплектуючими. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

"Днями ми спостерігали переліт вантажного борту з Тегерану до москви, що говорить про те, що готові вироби типу "Shahed" і комплектуючі до них, вони в активній роботі" - каже Гуменюк.

Вона каже, що ворог продовжує збирати готові предмети ураження вже на своїй території.

"Останніми разами ми бачили, що ті дрони, які прилітали під час атак.. ми встановили, що ворог все частіше займається виготовленням на своїй території відповідних об'єктів, оскільки маркує їх специфічними літерами саме російської абетки" - завершила вона.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів, що для ударів по Україні використовує ударні безпілотні літальні апарати типу "Shaheed 136", частини й уламки яких мають маркування серії "Ы" − перехідна версія зброї, яка, ймовірно, зібрана вже на території росії.

За його словами, у цих безпілотниках були виявлені компоненти іноземного виробництва, а на внутрішній частині корпусу БПЛА росіяни почали залишати підписи.

"Інновацією" росіян стали підписи на елементах "Shaheed 136". У буквальному сенсі можемо вважати, що це своєрідний звіт відповідальної особи за підготовку збірки певної частини дрона. "Пакувальники" залишають свої "автографи" на внутрішній частині корпусу безпілотника. Щиро сподіваємося, що така "сучасна" технологія зрештою допоможе швидше ідентифікувати та притягнути російських злочинців до відповідальності", - зазначив Олександр Рувін.