ukenru
do-liviyi-pribuli-blizko-200-naymantsiv-vagnera-the-new-york-times

ЗМІ: до Лівії прибули близько 200 найманців ПВК "Вагнера"

 • 22439 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. До Лівії прибули 200 найманців російських приватних компаній, які мають на меті вплинути на хід громадянської війни. Про це повідомляє The New York Times, передає УНН.

"В Лівію впродовж останніх шести тижнів прибули близько 200 російських найманців, в тому числі снайпери. Це є частиною широкої кампанії Кремля по відновленню впливу на Близькому Сході і в Африці", - йдеться у повідомленні.

Видання повідомляє, що прибулі російські снайпери належать до збройних формувань, які також брали участь у бойових діях в Сирії. Так, за словами лікарів польового госпіталю поблизу лівійської столиці - Тріполі, останнім часом характер поранень змінився: вузькі отвори в голові або тулуб від куль, які миттєво вбивають жертву і залишаються в тілі, що свідчить про російський почерк.

Кремлівські найманці воюють на боці лідера ополчення на сході Лівії Халіфа Хафтара. Його супротивників підтримує Уряд національної злагоди в столиці Тріполі, який був сформований ООН в 2015 році і користується підтримкою США і інших країн Заходу. На практиці, як пише видання, підтримку забезпечує виключно Туреччина. Росія втрутилася в конфлікт за підтримки ОАЕ, Єгипту, Саудівської Аравії і частково - Франції.

Як повідомлялося раніше, у Мозамбіку в результаті нападу ісламських повстанців загинули п’ятеро бійців російської ПВК "Вагнер". Всі тіла знайшли обезголовленими.

Українські Національні Новини

Новини Світу