do-lavri-priyshla-komisiya-ochilnik-zapovidnika-kazhe-pro-pereshkodzhannya

До Лаври прийшла комісія для опечатування корпусів: очільник заповідника каже про перешкоджання

 • 1098120 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. До Києво-Печерської Лаври прибула комісія заповідника для опечатування вивільнених корпусів. Як повідомив в ефірі телемарафону у вівторок в.о. генерального директора національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" Максим Остапенко, фіксують перешкоджання з боку присутніх на території людей, передає УНН.

Цитата

"Комісія заповідника згідно зі своїм листом попередила монастир, що сьогодні буде повернуто корпуси, 5 корпусів. Учора ми отримали від них відповідь, що 3 корпуси життєво необхідні для життєдіяльності монастиря, наразі вони готові повернути два корпуси", - сказав Остапенко.

"Коли комісія у складі 5 осіб співробітників закповідника прийшла для того, щоб оглянути і опечатати приміщення, яке не використовується, (...) то перешкоджають люди", - зазначив він.

"Рішення суду зараз повністю ігнорується, і працівники заповідника не допускаються до об'єктів державних, які належать державі", - вказав Остапенко.

Деталі

Він також додав, що 5 корпусів треба опечатати, а далі держава вирішить, що з ними робити.

З його слів, зараз будуть дивитися інший корпус. "Якщо знову нам буде перешкоджатися, звісно, ми будемо звертатися уже офіційно до правоохоронних органів щодо перешкоджання діяльності заповідника і повернення майна державної власності", - зазначив Остапенко.

Він повідомив, що "на сьогодні 5 корпусів вже повністю заповідником повернуті, і ми планували цього тижня ще 5 корпусів оглянути і повністю опечатати".

Якщо перешкоджання продовжаться, то будуть звертатитися до суду, зауважив Остапенко.

Доповнення

29 березня 2023 року заповідник розірвав договір про безоплатне користування майном зі Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою. Розірвання договору в односторонньому порядку передбачено умовами, вказаними у ньому.

Комісія Мінкульту по 5 червня вела роботу з інвентаризації та приймання майна Києво-Печерської Лаври. Після цього українська православна церква московського патріархату повинна була протягом 3 робочих днів повернути майно заповіднику Лавра.

12 червня Мінкульт повідомив, що УПЦ МП досі не передала ключі до всіх 79-ти об'єктів держмайна в Лаврі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі