ukenru
do-biloruskogo-parlamentu-ne-proyshov-zhodniy-opozitsioner

На виборах у Білорусі до парламенту не пройшов жоден із опозиціонерів

 • 11046 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Відповідно до попередніх результатів парламентських виборів у Білорусі, до нижньої палати парламенту не пройшов жоден опозиційний кандидат. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

"До Палати представників Національних зборів, за даними ЦВК, обрано представників Білоруської патріотичної партії, Республіканської партії праці і справедливості, Ліберально-демократичної партії, Білоруської аграрної партії, комуністи, а також представники громадського об'єднання "Біла Русь". Усі вони підтримують політику влади", - повідомили у ЗМІ.

Зазначається, що у минулому скликанні нижньої палати білоруського парламенту працювали двоє опозиційних депутатів – Ганна Канопацька з Об’єднаної громадянської партії і Олена Анісим з "Товариства білоруської мови". На цьогорічних виборах майже всі опозиційні кандидати були відсіяні владою в процесі реєстрації та агітаційного періоду.

"17 листопада близько 7 мільйонів громадян Білорусії, які мають право голосу, обирали 110 депутатів нижньої палати парламенту країни. На депутатські мандати претендували близько 500 кандидатів. Явка на виборах, за даними ЦВК Білорусі, перевищила 77%. За виборами стежили близько тисячі міжнародних спостерігачів від ОБСЄ і СНД", - додали у ЗМІ.

Також повідомляється, що активісти Білоруського Гельсінського комітету та центру "Весна" заявили про примус, шантаж і маніпуляції під час дострокового голосування на виборах. Євросоюз вже багато років не визнає президентські і парламентські вибори в Білорусі такими, що відповідають міжнародним стандартам.

Нагадаємо, громадяни Білорусі в неділю, 17 листопада, обирали 110 депутатів Палати представників (нижньої палати) Національних зборів. 

На місця в парламенті претендують 513 кандидатів з 560 спочатку зареєстрованих. З 12 по 16 листопада в республіці проходило дострокове голосування. За цей час явка виборців склала більше 35,77%. У день виборів, 17 листопада, у Білорусі зафіксували близько 700 порушень.

Українські Національні Новини

Новини Світу