ukenru
do-bagatokh-zvilnenikh-polonenikh-rosiyani-zastosovuvali-duzhe-zhorstoki-vidi-tortur-budanov

До багатьох звільнених полонених росіяни застосовували дуже жорстокі види тортур - Буданов

 • 404725 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. До багатьох зі звільнених військовополонених росіяни застосовували дуже жорстокі види тортур. Абсолютно всі потребують психологічної реабілітації. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

«Всі перебувають абсолютно в різному стані. Є особи, які знаходять фізично більш-менше в нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання пов'язаного з поганими умовами тримання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. На жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули він є досить великим...До багатьох із них застосовувалися дуже жорстокі види тортур», - розповів Буданов.

Деталі

Він зазначив, що в цьому питанні не можна сказати, що люди ділилися за певними категоріями.

«Це залежало більшістю саме від місць їх перебування. На жаль, їх тримали не в одному місці, в Оленівці, а може, й на щастя – а в багатьох різних закладах на тимчасово окупованій території, так і в росії»,- сказав Буданов.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський додав, що частина звільнених полонених наразі перебуває в лікарні в Чернігові, а також у медичних закладах Чернігівської області.

«Фактично всі потребують медичної реабілітації, лікування, абсолютно всі потребують психологічної реабілітації», - сказав Монастирський.

Доповнення

Відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у декілька етапів і у дуже різних локаціях. З російського полону ми повернули 215 людей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП