ukenru
do-22-pokuptsiv-zhitla-na-pervinnomu-rinku-koristuyutsya-ipotekoyu-eksperti

До 22% покупців житла на первинному ринку користуються іпотекою - експерти

 • 9713 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. До іпотеки при купівлі житла від забудовників звертаються до 22% інвесторів. Про це йдеться в аналітичній статті на порталі domik.ua, повідомляє УНН.

За словами провідних забудовників столиці, близько 13-22% покупців, які купують житло на первинному ринку, вибирають інвестування шляхом оформлення іпотеки. Пропозиції по іпотечному кредитуванню більш доступні і різноманітні, ніж в попередні роки.

Так, будівельні компанії надають умови іпотечного кредитування, співпрацюючи з декількома банками.

Державні фінансові установи, в свою чергу, можуть пропонувати різні кредитні програми, як на один новобуд, так і на всі об'єкти одного забудовника. Різниця між іпотеками дозволяє підібрати найбільш фінансово вигідну форму вкладення, в залежності від потреб і можливостей покупця.

Як повідомляв УНН, експерти радять звертати увагу на житло в новобудовах, адже це не тільки нові комунікації, енергоефективність, а й зручні фінансові інструменти, які пропонують забудовники і які дають можливість придбати житло швидше і більшої площі, ніж на вторинному ринку.

Зокрема, найбільший столичний забудовник Холдингова компанія "Київміськбуд" пропонує і знижки при повній оплаті покупки, безпроцентну розстрочку до введення будинку в експлуатацію, а також іпотеку.

Українські Національні Новини

Суспільство