ukenru
dms-pochala-perevirku-otrimannya-gromadyanstva-ukrayini-za-roki-nezalezhnosti

ДМС почала перевірку отримання громадянства України за роки незалежності

 • 11114 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Державна міграційна служба розпочала процес перевірки осіб, які за роки незалежності отримували громадянство України. Про це під час річної підсумкової колегії МВС заявив керівник ДМС Максим Соколюк, передає УНН.

"Розпочато роботу з повної перевірки підстав набуття українського громадянства за всі роки незалежності", - зазначив очільник ДМС.

При цьому він підкреслив, що увагу звертатимуть на те, як набувалося громадянство на підставі рішень судів щодо встановлення факту проживання в Україні до 1991 року, а також за нововиявленим свідоцтвом про народження особи.

Також він заявив, що у 2017 році ДМС було видано понад чотири мільйони закордонних паспортів, що удвічі перевищує показник 2016 року. За його словами, за документами утворилася черга, яка станом на 15 січня сягнула 775 тисяч.

З його слів, завдяки новому обладнанню, яке запустили на поліграфкомбінаті "Україна", черги планується ліквідувати орієнтовно до квітня.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порадив керівництву ДМС ретельніше підбирати кадри, особливо в частині тих структур, які відповідальні за надання громадянства України.

Українські Національні Новини

Політика