ukenru
dlya-provedennya-normandskoyi-zustrichi-teper-tri-vimogi-pristayko

Для проведення нормандської зустрічі тепер три вимоги - Пристайко

 • 28397 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Росія має третю, технічну вимогу для проведення зустрічі лідерів у нормандському форматі. Про це на спільній пресконференції з Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу заявив глава МЗС України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

На питання про те, чи наразі висуває російська сторона додаткові політичні або військові вимоги щодо "сірої зони" для проведення зустрічі у нормандському форматі, міністр відповів "ні, не висувається ніяких додаткових вимог".

"Є вимога по підготовці документу, який лідери розглянуть. В вересні у нас було дві вимоги - затвердження формули Штайнмайєра і розведення в трьох ділянках. Ми завершуємо зараз третю ділянку. Російська сторона зараз почала говорити про документ, який сторони мають погодити, щоб лідери з ним працювали. Цієї вимоги не було, хоча в принципі якщо це документ, який буде по результатам зустрічі, це можна трактувати: дійсно, щоб лідери не сиділи, на чистому аркуші не починали писати результати. Ми готові до цієї зустрічі", - сказав він.

Нагадаємо, за словами прессекретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова, Президент РФ зацікавлений у проведенні зустрічі з лідерами ФРН, Франції та України в нормандському форматі в умовах термінової необхідності.

Українські Національні Новини

Політика