ukenru
dlya-odesi-narazi-nemaye-zagrozi-potrapiti-v-otochennya-na-kshtalt-mariupolya-vii-skovii-ekspert

Для Одеси наразі немає загрози потрапити в оточення на кшталт Маріуполя – військовий експерт

 • 411537 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. На сьогодні для Одеси немає реальної загрози потрапити в оточення, як Маріуполь. Таку думку в коментарі УНН висловив військовий експерт Олег Жданов.

Деталі

Так, УНН поцікавився, чи перебуває Одеса під загрозою після нещодавніх ракетних ударів у житловму районі міста та учорашніх обстрілів області.

Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що в Одесі може статися така сама трагедія, яка відбулась у Маріуполі, який нищать окупанти.

Цитата

"Для того, щоб сталась така ситуація (як у Маріуполі – ред.) російським військам треба туди прорватись через Миколаїв. І вони повинні форсувати Південний Буг - тоді є шанс дійти до Одеси. А якщо дійде сухопутне угрупування, тоді буде можливість висадити морський десант. Хоча на сьогодні, враховуючи те, що ми майже половину засобів висадки десанту вивели з ладу атакою у Бердянську, висадка десанту дуже ускладнена", - відповів фахівець.

"Тому для Одеси навпаки, я вважаю, на сьогодні немає такої реальної загрози, щоб завтра вона потрапила в оточення, як Маріуполь", - додав Жданов.

Деталі

Коментуючи слова Глави держави, він зауважив, що теоритично все можливо.

"Задум, який був у російських військ, – дійти до Одеси з Півночі суходолом. Потім до них приєднується група військ з Придністров'я, підсилює їх, а з моря висаджується десант. З двох сторін брати Одесу в облогу – це було б реально. Але ж на сьогодні ні суходол, ні море не може бути застосовано росією в якості платформи для наступу на Одесу", - пояснив співрозмовник.

Нагадаємо

23 квітня окупанти обстріляли Одесу. Військові рф завдали ракетних ударів по житловому будинку у Київському районі. Загинуло 8 мирних мешканців, серед них - 3-місячна дитина. Ще 18 людей поранено. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

А вчора вранці російські окупанти зі сторони окупованого Криму намагалися завдати ракетного удару по Одеській області. Одна ракета впала в воду, інша була збита підрозділами повітряної оборони.

Українські Національні Новини

Політика