ukenru
dlya-dobrovolchikh-zagoniv-na-khersonschini-okupanti-gotuyutsya-do-perepisu-cholovikiv

Для "добровольчих" загонів: на Херсонщині окупанти готуються провести перепис чоловіків

 • 144210 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. На тимчасово окупованих територіях Херсонської області російські окупанти найближчим часом готуються провести перепис чоловіків, щоб потім сформувати так звані "добровольчі" загони. Про це під час брифінгу повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає УНН.

Цитата

“Люди почали виїжджати. Це і є відповіддю наших людей на окупованих територіях. Тому що залишатися під гнітом окупанта далі стає неможливим. Бо окупанти почали казати про якісь "добровольчі" загони, мобілізаційні. І, до речі, вони зазначають, що ці "добровольчі" загони входитимуть до складу військ рашистської федерації. І ось це якраз турбує людей на окупованій території. Разом з тим окупанти почали робити подомовий і поквартирний обхід людей в Херсоні та інших населених пунктів з метою виявлення чоловіків віком від 18 до 35 років. Повісток поки не роздають, поки жодних планів вони не озвучують, але головна мета зараз – це перепис чоловіків, і, можливо, використання чоловіків у вигляді ось цих мобілізаційних загонів. Але незрозуміло, як це буде використовуватись. Тому що люди на непідконтрольній території мають чітку проукраїнську позицію”, – зазначив Хлань.

Додамо

Депутат зазначив, що псевдореферендуми ніяк не вплинули на Херсонщину, а особливо на позицію херсонців. Все це дійство окупантів не більше, ніж психологічна картинка, яку росія хотіла зробити.

“Розпочавши підготовку до референдуму, вони заблокували виїзд людей з окупованих територій через Василівку. Спочатку обстріляли людей на пункті виїзду. Тоді вони запровадили перепустки, які мають діяти з 1 жовтня. Але ж 1 жовтня випало на вихідні, роз’яснень до цих перепусток вони так і не надали. Сьогодні з’явилося тільки роз’яснення, як треба оформлювати ось ці дозволи на виїзд. Але, знов таки, перепоною є те, що для цього дозволу треба всі копії сторінки паспорту, і навіть свідоцтво про народження дорослих людей. Для чоловіків обов’язково військовий квиток. Це все треба подавати в електронному вигляді, і незрозуміло, коли буде відповідь. А найголовніше те, що по деяких населених пунктах інтернет відсутній. І що робити тим людям, які вже знаходяться біля пункту пропуску. Тобто окупанти фактично заблокували виїзд”, – зазначив Хлань.

Нагадаємо

Російські окупанти максимально ускладнили виїзд із Херсонщини – потрібно надати свої особисті дані та пояснити мету поїздки.

Окупаційне командування намагається впровадити заходи примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України. У Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку.

Українські Національні Новини

Війна