dlia-viiskovykh-proponuiutsia-zminyty-pravyla-narakhuvannia-pensii-zakonoproekt

Для військових пропонують змінити правила нарахування пенсій - законопроект

 • 30253 переглядiв

Для військовослужбовців пропонують змінити правила нарахування пенсій

Верховній Раді пропонують внести зміни до чинного законодавства щодо пенсій українських військових, зокрема про обчислення стажу під час бойових дій, ідеться в законопроекті №10313, передає УНН.

Деталі

Парламентарі пропонують змінити правила нарахування вислуги років для визначення розміру пенсії військовим. Так, під час проходження військової служби під час дії воєнного часу один місяць служби запропоновано зараховувати за два місяці.

Якщо військовослужбовець бере участь безпосередньо у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету, але не бере участь у бойових діях, то один місяць служби, як запропоновано, буде рахуватися за три місяці.

Якщо військовослужбовець бере участь у бойових діях, то один місяць служби, згідно зі законопроектом, буде рахуватися за чотири місяці.

Також якщо військовослужбовець перебуває у полоні, то один місяць служби буде рахуватися за п’ять місяців. Але ця норма не буде поширюватися на військовослужбовців, які здалися добровільно в полон.

Нагадаємо

У Верховній Раді зареєстровано проект закону, який передбачає надання нових відпусток для військовослужбовців, у тому числі і за доглядом за дитиною.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі